Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Ik wil goederen of diensten leveren aan buitenlandse bedrijven: uittreksel KBO aanvragen!

Buitenlandse klanten, leveranciers of partnerbedrijven kunnen soms om een bewijs vragen dat jouw bedrijf bestaat. Je moet dus aantonen dat je als bedrijf geregistreerd staat in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Dat doe je in de vorm van een uittreksel uit KBO. Er bestaan twee soorten uittreksels die je beiden kan aankopen via icounter.
Header

Welk uittreksel heb ik nodig?

Dat hangt af van het legalisatieverdrag dat ons land heeft met het land waar je zaken wil doen. In het verdrag staan de afspraken over hoe landen elkaars officiële documenten accepteren. Deze kunnen sterk van elkaar verschillen en kunnen daarom een ander uittreksel vereisen. Er zijn twee mogelijkheden: ofwel volstaat een gewoon KBO-uittreksel ofwel heb je nood aan extra legitimatie.

Een gewoon KBO-uittreksel volstaat

Voor bepaalde landen is geen bijkomende legalisatie of apostille nodig. Het gaat om Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië en Letland. Als je in een van deze landen zaken wil doen, is een gewoon KBO-uittreksel voldoende.

 

Een gewoon KBO-uittreksel volstaat niet

Een groot aantal landen ondertekende op 5 oktober 1961 het 'Apostilleverdrag van Den Haag'. Wil je zaken doen in een van deze landen, dan heb je een bijkomende legalisatie van je KBO-uittreksel nodig onder de vorm van een apostillestempel. Deze moet je extra aankopen wanneer je je KBO-uittreksel aanvraagt. Klik hier om te weten om welke landen het gaat. 

Wat als je zaken wil doen in een land dat niet aangesloten is bij het 'Apostilleverdrag van Den Haag'? Dan heb je naast de apostillestempel nog een tweede bijkomende legalisatie nodig. Daarvoor moet je KBO-uittreksel naar de ambassade of het consulaat van het land van bestemming waar het deze extra legalisatie krijgt.

Icounter maakt het je gemakkelijk, we bepalen welk uittreksel je nodig hebt op basis van het land.